• English
07/07/2020Najčitanije
Partneri:


Smještaj PDF Ispis E-mail
Smještena u drevnom srednjevjekovnom hercegovačkom gradu Počitelju, Međunarodna umjetnička kolonija umjetnicima nudi vrlo specifičan orjentalni ambijent, neobičan mir i neicrpni izvor inspiracije kao i idealnu infrastrukturu za njihov boravak. Osnovne aktivnosti kojima se umjetnici tokom boravka u Koloniji mogu baviti su: crtanje, slikanje, modelovanje, klesanje i grafika.
Kolonija je smještena u prostoru Gavrankapetanovića konaka. Posjeduje šest četverokrevetnih soba sa toaletom i kupatilom, atelje, foaje, trpezariju sa vlastitom kuhinjom, unutarnje dvorište, vanjsko dvorište i galeriju a kompletan kompleks je ograđen kamenim zidom.
Kolonija je uz prethodni dogovor i rezervaciju sa Upravom, dostupna najavljenim organiziranim grupama umjetnika koji u ponudi mogu koristiti usluge smještaja, restorana, umjetničkog ateljea, rada u prirodi te izleta u obližnje turističke destinacije Dubrovnik, Međugorje, Mostar, Mogorjelo, Stolac, Hutovo blato itd.
 
Foto Galerija
VIDEO Počitelj
Nasumična Slika
_MG_0547.jpg
Ko je Online?
Posjetilaca od '10
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
© 2010 Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Titova 54, 71000 Sarajevo, Tel. / Fax.+387 33 668 009

www.ulubih.ba
powered & hosted by HiT